Belastingdienst & werkkostenregeling (WKR)

De Belastingdienst Forum Salaris plaatst regelmatig enquêtes waarmee u uw kennis kunt testen over de loonheffingen. De berichten met de uitslag van de peilingen over de werkkostenregeling  hebben we voor u in een overzicht gezet.

In de berichten vindt u de vraag van de peiling, het juiste antwoord en een toelichting hierop. Ook kunt u lezen hoeveel deelnemers het goede antwoord gaven.

belastingen, belastingdienst, Overheid, belastingmaatregels, belastingdiensten,RVO, UWV, 2021, Kabinet,

Gerichte vrijstelling voor mobiele telefoon

Een werknemer heeft een mobiele telefoon nodig voor de uitoefening van zijn  werkzaamheden. De werkgever verstrekt deze telefoon. De werknemer gebruikt de telefoon ook privé. Geldt hiervoor een gerichte vrijstelling?

Van de 222 salarisprofessionals gaf 88% het juiste antwoord. De volledige vraag en mogelijke antwoorden leest u in Uitslag peiling mobiele telefoon.

Personeelsfeest

De werkgever organiseert een personeelsfeest voor de werknemers en hun partners. Er is eten en drinken en een optreden van een artiest. We vroegen u wat u per werknemer bij het loon moet tellen. Slechts 31% van de deelnemers koos voor de juiste stelling. 

Lees meer in Uitslag peiling personeelsfeest

Cafetariaregeling

De vraag ging over het uitruilen van brutoloon voor een onbelaste vergoeding voor de aankoop van een fiets. De werknemer wil € 500 uitruilen. Zonder uitruil betaalt de werknemer € 200 loonheffing over dit bedrag. Welk bedrag komt ten laste van de vrije ruimte of geldt een gerichte vrijstelling? 

In Uitslag over cafetariaregeling leest u het juiste antwoord en hoeveel salarisprofessionals dit goed hadden.

Zakelijke maaltijd

Een maaltijd is niet meer dan bijkomstig zakelijk als de werkgever de kosten betaalt voor een etentje tijdens een teamuitje. Van de 369 deelnemers koos 75% voor dit juiste antwoord.

U kon kiezen tussen 4 stellingen. In Uitslag peiling maaltijden leest u welke dat waren. 

Kosten van barbecue

Welke kosten moet u per werknemer tot het loon rekenen als een barbecue plaatsvindt op de werkplek? De werkgever regelt het eten en drinken en het optreden van een artiest. De werknemers nemen hun partner mee. 

In Uitslag peiling barbecue leest u de volledige vraag en hoeveel salarisprofessionals het juiste antwoord gaven.

Sinterklaasfeest op de werkplek

De werkgever organiseert een Sinterklaasfeest op de werkplek. Hij wil niets belasten bij de werknemer. We vroegen u hoeveel de werkgever moet aanwijzen als eindheffingsloon. Het merendeel van de 395 salarisprofessionals koos voor de juiste stelling.

In Uitslag peiling Sinterklaasfeest leest u de volledige vraag en het juiste antwoord.

Receptie op de werkplek

Zijn de kosten van een maaltijd en consumpties belast voor de jubilaris als deze verstrekt worden tijdens een receptie op de werkplek? Slechts een deel van de kosten moet u bij het loon van de jubilaris tellen.

Welke kosten belast zijn bij de jubilaris leest u in Uitslag peiling receptie jubilaris.

Voorziening werkplek thuis

In de peiling over de werkplek thuis koos 68% van de 236 deelnemers voor het juiste antwoord: onder voorwaarden geldt voor de vergoeding van een werktafel en bureaulamp, de gerichte vrijstelling voor arbovoorzieningen.

In Uitslag peiling werkplek thuis leest u een toelichting.

Vergoeding coronatest

Geldt een gerichte vrijstelling voor een vergoeding voor een coronatest als een werknemer deze test doet op verzoek van de werkgever? Dit wist 57% van de 400 salarisprofessionals die deelnamen aan de peiling. Voor de vergoeding geldt inderdaad een gerichte vrijstelling.

In Uitslag peiling vergoeding coronatest leest u welke gerichte vrijstelling van toepassing is.

Kosten online borrel

Op de vraag over een borrelpakket dat de werknemers thuisgestuurd krijgen, gaven 479 salarisprofessionals het juiste antwoord. We vroegen u wat de gevolgen zijn voor de werkkostenregeling.

In Uitslag peiling online borrel vindt u het juiste antwoord.

Gerelateerd artikel

Overzicht met peilingen over de bijtelling

loonadministratie, salarisverwerker, administratie, lonen, salarissen, personeelszaken,