Podcast ZiPtalk

‘het einde van het handhavingsmoratorium bij schijnzelfstandigheid’

Het door de Belastingdienst gepubliceerde handhavingsplan 2024 was voor ZiPconomy aanleiding om John Piepers (programmamanager Handhaving Arbeidsrelaties Belastingdienst) en Boris Emmerig (advocaat en belastingadviseur bij Holla Advocaten) uit te nodigen voor de podcast ZiPtalk ‘het einde van het handhavingsmoratorium bij schijnzelfstandigheid’.

U kunt de podcast nu beluisteren.

In de podcast vertelt John Piepers hoe de Belastingdienst – samen met overheidspartners en marktpartijen – de markt voorbereidt op het moment waarop het moratorium afloopt. Hij verwijst naar de voortgangsbrief van 16 december 2022 over de aanpak van schijnzelfstandigheid en licht 2 belangrijke aspecten toe voor de Belastingdienst: versterken en verbeteren (“zichtbaar zijn op het dossier”), en de voorbereiding op het opheffen van het handhavingsmoratorium. Ook doet hij een beroep op de markt, opdrachtgevers en werkenden voor de kwalificatie van de arbeidsrelatie.

Boris Emmerig gaat in de podcast in op de vraag wat partijen kunnen doen om zicht te krijgen op ‘inhuur’ en waar nodig compliant te worden.

Handhavingsplan arbeidsrelaties 2024

In het handhavingsplan arbeidsrelaties 2024 dat de Belastingdienst heeft gepubliceerd, staat hoe de Belastingdienst in aanloop naar 1 januari 2025 handhaaft op de kwalificatie van arbeidsrelaties. In tranche 2023 van het handhavingsplan werd eerder ingegaan op het versterken en verbeteren van de handhaving.

Links naar podcast

Luister naar ZiPtalk op Spotify: Het einde van het handhavingsmoratorium bij schijnzelfstandigheid

Of bekijk ZiPtalk op YouTube: Het einde van het handhavingsmoratorium bij schijnzelfstandigheid

Bekijk ook

Handhavingsplan arbeidsrelaties 2024, perspectiefnota en memo gepubliceerd

100% Salaris, 100- Salarisverwerking, 100 loon, 100 salaris, 100 loonadministratie, Salarisverwerkers, salarisverwerking,