De Belastingdienst heeft onlangs de brieven Werkhervattingskas (Whk) 2022 verstuurd. Alleen werkgevers ontvangen deze brief. Denkt u eraan om deze bij de werkgever op te vragen? Zo voorkomt u onnodig belverkeer en lange wachttijden bij de BelastingTelefoon.

In de brief staan de percentages voor de gedifferentieerde premie Whk. U hebt deze percentages nodig voor de aangiften loonheffingen 2022.

Kleine werkgever

Voor kleine werkgevers stelt UWV de gedifferentieerde premie per sector vast. Weet u onder welke sector een kleine werkgever valt? Dan kunt u zelf de percentages Whk opzoeken in de Staatscourant.

Een werkgever is klein als het premieloon in 2020 maximaal € 882.500 was.

Duplicaat aanvragen

Heeft een grote of middelgrote werkgever de brief Whk op 15 december 2021 nog niet ontvangen? Vraag dan een duplicaat aan. Kleine werkgevers kunnen geen duplicaat krijgen.

U kunt een duplicaat aanvragen door een brief te sturen naar:

Belastingdienst
Postbus 8738
4820 BA BREDA

Zet in de brief in ieder geval het loonheffingennummer en uw adres. U krijgt het duplicaat dan zo snel mogelijk toegestuurd. U kunt ook aangeven dat u het duplicaat per mail wilt krijgen. Zet in dat geval niet alleen uw postadres, maar ook het e-mailadres in de brief.

Bron: belastingdienst.nl

Gerelateerde berichten

Beschikking Whk 2022
Snel premie Whk 2022 berekenen

Whk Werkhervattingskas

100% Salaris, 100- Salarisverwerking, 100 loon, 100 salaris, 100 loonadministratie, Salarisverwerkers, salarisverwerking,