Deze handreiking helpt u om de juiste gegevens te gebruiken en eventuele fouten op de juiste manier te corrigeren.
Het BSN vindt u op het identiteitsbewijs van de werknemer. Als de werknemer in dienst komt is hij verplicht een geldig identiteitsbewijs te overleggen. Onder een identiteitsbewijs wordt verstaan een paspoort, identiteitskaart of een Nederlands verblijfdocument.
U neemt de geboortedatum over van het identiteitsbewijs. Gebruik de Nederlandse datumnotatie: dag-maand-jaar.
Als op het identiteitsbewijs geen geboortedag staat, neemt u als geboortedag de 16e. Als naast de geboortedag ook de maand niet bekend is, neemt u als geboortedatum 1 juli. Is ook het geboortejaar niet bekend, neemt u als geboortedatum 1 juli van het geschatte geboortejaar.
Bij een onjuist opgegeven BSN moet u 2 handelingen verrichten. Deze handelingen verricht u in deze volgorde:
Bij een onjuist opgegeven geboortedatum corrigeert u die datum door de inkomstenverhouding in een correctiebericht opnieuw aan te leveren, maar dan met de juiste geboortedatum.
Hebt u de fout in het BSN of de geboortedatum gemaakt in meer aangiften? Corrigeer dan alle eerdere onjuiste aangiften.
Heeft u een foutenrapport ontvangen, maar heeft u de gegevens gebruikt die op het identiteitsbewijs staan? Stuur dan uw reactie met een duidelijke kopie van het identiteitsbewijs naar Postbus 910, 7301 BD Apeldoorn onder vermelding van het kenmerk in het rapport.
Toelichting fouten werknemersgegevens bij de aangifte loonheffingen vindt u meer informatie over fouten in de werknemersgegevens en hoe u deze kunt herstellen.
Wilt u weten hoe u een inkomstenverhouding met uw softwarepakket intrekt of hoe u een correctiebericht indient? Neem dan contact op met uw softwareleverancier.
Gerelateerd:
Correctie loonaangiften niet altijd via nieuwe aangifte
Belastingdienst wil alleen nog losse correctieberichten loonaangifte
Salarisverwerking uitbesteden
Wat is loonadministratie?
Over de auteur