Demissionair minister-president Rutte maakte afgelopen vrijdag in de persconferentie nieuwe coronamaatregelen bekend. Ook vertelde hij dat er aanvullende steunmaatregelen voor ondernemers komen vanwege de nieuwe lockdown.

Inmiddels is er meer over bekend: we krijgen een nieuwe TVL-periode: TVL Q4 2021. Ondernemers kunnen hiervoor binnenkort een aanvraag doen.

Met TVL Q4 2021 vervalt de aangekondigde regeling Vaste lasten voor onder andere Nachtsluiting (VLN).

TVL-regeling vierde kwartaal 2021

De regeling is er voor alle ondernemers die in het vierde kwartaal van 2021 minimaal 30% omzetverlies verwachten ten opzichte van het vierde kwartaal van 2019 of het eerste kwartaal van 2020 en aan de overige voorwaarden voldoen. De subsidie wordt berekend met het omzetverlies, een percentage vaste lasten van de sector en een subsidiepercentage van 85%. Ondernemers die TVL niet eerder hebben gebruikt, mogen ook aanvragen.

De precieze openstelling hangt af van de goedkeuring door de Europese Commissie. Het kabinet trekt 1,2 miljard euro extra uit voor deze regeling.

Ondersteuning voor evenementen en landbouw

Er komt ook extra ondersteuning voor evenementen. Die gaat niet via de TVL, maar via de Tijdelijke Regeling Subsidie Evenementen COVID-19 (TRSEC). Voor landbouwbedrijven is de regeling Ongedekte Vaste Kosten (OVK) weer beschikbaar.

belastingen, belastingdienst, overheid, kabinet, regering, rijksoverheid, RVO, wet-en regelgeving,eindheffing,