Ondernemers hebben tot vandaag (31 augustus) om te reageren op het vaststellingsverzoek voor TVL Q4 2020. Hiermee berekend RVO de definitieve subsidie voor oktober tot en met december 2020.

1 september 2021

Ondernemers ontvingen een e-mail met de vraag hun werkelijke omzet door te geven op mijn.rvo.nl/tvl. Dit moet vóór 1 september 2021 gebeuren. Vaak heeft RVO het formulier al ingevuld, met gegevens van de Belastingdienst. De ondernemer hoeft dan alleen nog akkoord te geven. Soms moet hij de werkelijke omzetgegevens nog zelf invullen of wijzigen, of vraagt RVO om aanvullende informatie. Als ondernemers niet reageren, neemt RVO zelf een zorgvuldig besluit over de hoogte van de definitieve subsidie. 

Ruime betalingsregelingen

Tot nu toe zien we dat het grootste deel van de ondernemers voor TVL Q4 2020 na de definitieve berekening meer geld ontvangt. Ondernemers die toch minder omzetverlies hadden en van wie RVO het definitieve bedrag naar beneden bijstellen, kunnen wanneer nodig gebruikmaken van ruime, renteloze betalingsregelingen. Zij kunnen online een betalingsregeling treffen en kiezen uit terugbetalen in 6 of 12 maandelijkse termijnen. Een persoonlijke betalingsregeling is ook mogelijk.

TVL Q1 2021: reageer vóór 1 oktober 2021

De deadline voor het reageren op het vaststellingsverzoek voor de volgende TVL-periode, TVL Q1 2021, is 1 oktober. RVO stuurt de verzoeken binnenkort. Ook hier geldt dat ondernemers op tijd moeten reageren om de definitieve subsidie voor januari tot en met maart 2021 te kunnen bepalen. 

Meer lezen

Hoe ver is RVO met TVL Q4 2020?

Overheid, RVO, Kabinet, Belastingen, wet en regelgeving NL