Werkwijze wijzigen zakelijk rekeningnummer verandert

Vanaf 4 juli 2023 kunt u een rekeningnummer niet meer wijzigen op het oude ondernemersportaal Persoonlijk Domein voor Ondernemers (PDO). Het PDO wordt namelijk geleidelijk beëindigd.

In dit artikel leest u hoe u het rekeningnummer daarna kunt veranderen.

Vanaf 4 juli 2023 kunt u het rekeningnummer wijzigen op Mijn Belastingdienst Zakelijk (MBDZ). Hiervoor moet u inloggen met Digid, eHerkenning of elDAS.

Geen MBDZ of eHerkenning

Voor ondernemers die geen gebruik maken van MBDZ of geen eHerkenning hebben, is een PDF-versie van het nieuwe formulier beschikbaar. Dit formulier vindt u via de pagina ‘Betalen en ontvangen’ op de internetsite van de Belastingdienst. In het PDO wordt u hiernaar verwezen.

Uitzondering

Organisaties die niet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel (KVK) kunnen het rekeningnummer nog wel wijzigen via het PDO.

Let op!

Maak geen gebruik meer van het oude formulier dat misschien nog op uw computer staat. Stuur geen vormvrij verzoek om het rekeningnummer te wijzigen. Dat vertraagt namelijk de verwerking van de wijziging.

Links

PDF-versie van het nieuwe formulier
Betalen en ontvangen
Hulp bij inloggen en machtigen

100% Salaris, 100- Salarisverwerking, 100 loon, 100 salaris, 100 loonadministratie, Salarisverwerkers, salarisverwerking,