Salarissen in jaren niet zo hard omhoog als in de huidige cao-afspraken

De gemiddeld afgesproken loonsverhoging in de cao’s die deze maand zijn afgesloten, komt volgens voorlopige cijfers uit op 3,3 procent. Dat vertelde werkgeversvereniging AWVN.

De grootste salarisverhoging van de afgelopen jaren dateert van december 2019, met 3,1 procent erbij. Dat was voor het uitbreken van de coronacrisis.

Dit jaar zijn tot nu toe zestig cao-akkoorden afgesloten, waarin arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd voor 1,3 miljoen werknemers. “Daarin was de gemiddelde loonstijging 2,8 procent”, zegt een woordvoerder van AWVN.

Voor de maand maart gaat het om veertien afgesloten overeenkomsten voor 700.000 werknemers die onder die cao’s vallen. “Het cijfer voor maart ligt op dit moment hoger dan het maandgemiddelde van de afgelopen jaren”, zegt de AWVN-woordvoerder.

Daarbij tekent de zegspersoon wel aan dat het nog om een voorlopig cijfer gaat, aangezien de maand nog net niet voorbij is. “En er zitten uitschieters bij, zoals de cao voor het hoger beroepsonderwijs.” Die groep van bijna 50.000 werknemers krijgt er 4 procent loon bij.

Bron: NU.nl

100% Salaris, 100- Salarisverwerking, 100 loon, 100 salaris, 100 loonadministratie, Salarisverwerkers, salarisverwerking,