De Belastingdienst voert een onderzoek uit onder gebruikers van het Handboek Loonheffingen. Wat vinden zij van het handboek? Hoe vaak gebruiken zij het handboek? Wat kan er verbeterd worden?

Voor het onderzoek is de Belastingdienst op zoek naar 6 personen die het Handboek Loonheffingen actief gebruiken voor hun werk.

Hieronder vindt u een toelichting op het onderzoek en hoe u zich kunt aanmelden.

De Belastingdienst geeft al sinds jaar en dag het Handboek Loonheffingen uit. Het handboek vindt gretig aftrek bij onder andere salarisadministrateurs, advieskantoren en fiscale studenten. Maar het is, mede door zijn fiscale inslag, geen lichte kost.

De Belastingdienst wil daarom onder verschillende gebruikersgroepen onderzoeken hoe en in hoeverre zij gebruikmaken van het handboek en welke zaken verbeterd kunnen worden. De Belastingdienst heeft hiervoor de hulp ingeroepen van het onderzoeksbureau Ferro Explore uit Amsterdam. Zij gaan bij verschillende doelgroepen na hoe zij het handboek waarderen en of zij input hebben voor optimalisatie.

Hoe gaat het onderzoek in zijn werk?

Onderzoekers van Ferro Explore voeren online een gesprek met gebruikers. Per gesprek nemen 3 gebruikers deel. Het gesprek duurt maximaal 90 minuten en de deelnemer ontvangt hiervoor een vergoeding van € 125.

De resultaten van deze gesprekken worden anoniem verwerkt en in rapportagevorm opgeleverd aan de Belastingdienst. Hierin worden geen namen van deelnemers genoemd en ook geen citaten opgenomen die herleidbaar zijn tot personen of organisaties.

Via een aparte stream kijken enkele vertegenwoordigers van de Belastingdienst mee. Deze gaan zich bezighouden met de optimalisatie van het handboek. Bij hen zijn de namen van de deelnemers niet bekend. De namen van deelnemers worden niet genoemd tijdens de gesprekken.

Wanneer vindt het onderzoek plaats?

Het onderzoek vindt plaats op dinsdag 25 januari en donderdag 27 januari tussen 10.30-16.30 uur. Er wordt die dagen gewerkt met tijdsloten van 1,5 uur. U hoort bij het maken van een afspraak het exacte tijdslot.

Deelnemen?

Wilt u deelnemen? Geef dan uiterlijk 19 januariuw naam, functie, telefoonnummer en e-mailadres door via forum.sa@belastingdienst.nl.

Uw contactgegevens worden doorgegeven aan bureau BeeKeen. Dit bureau werft namens Ferro Explore personen voor onderzoek en maakt afspraken met deelnemers. Ook kunnen zij u meer informatie geven over de gang van zaken van het onderzoek.

De Belastingdienst vraagt u om bij aanmelding aan te geven dat u toestemming geeft om benaderd te worden voor dit onderzoek. Als er voldoende aanmeldingen zijn, dan krijgt u hierover bericht.

100% Salaris, 100- Salarisverwerking, 100 loon, 100 salaris, 100 loonadministratie, Salarisverwerkers, salarisverwerking,