Antwoorden op vragen over betaald ouderschapsverlof

Hoe werkt het als een ouder nog maar een halve werkweek betaald ouderschapsverlof kan opnemen? Hoe doe ik een 2e of 3e betaalverzoek zonder de uitkering opnieuw aan te vragen? UWV geeft antwoord op deze veelgestelde vragen over betaald ouderschapsverlof.

Sinds 2 augustus 2022 kunnen werknemers betaald ouderschapsverlof opnemen en daarvoor een uitkering van UWV krijgen. UWV krijgt regelmatig vragen van werkgevers over deze wet.

Hieronder vindt u de antwoorden die UWV heeft gegeven op de 2 meestgestelde vragen.

Hoe werkt het als een ouder nog maar een halve werkweek betaald ouderschapsverlof kan opnemen?

Soms lukt het uw werknemer niet om de volledige 9 werkweken betaald ouderschapsverlof op te nemen. Of het kind wordt in het midden van een werkweek 1 jaar of is in het midden van een werkweek 1 jaar in het gezin opgenomen. U doet dan toch een aanvraag voor een uitkering voor een hele werkweek. UWV berekent de uitkering dan tot de juiste datum.

Hoe doe ik een 2e of 3e betaalverzoek zonder de uitkering opnieuw aan te vragen?

Als u een uitkering betaald ouderschapsverlof aanvraagt, is dit meteen een eerste betaalverzoek. Om een volgend betaalverzoek in te dienen gaat u in het werkgeversportaal naar ‘Overzicht aanvragen’. Klik op de melding van de werknemer, daarna op ‘Acties’ en dan op ‘Nieuw betaalverzoek’. U hoeft dus niet opnieuw een aanvraag voor een uitkering betaald ouderschapsverlof te doen.

Bron

uwv.nl

100% Salaris, 100- Salarisverwerking, 100 loon, 100 salaris, 100 loonadministratie, Salarisverwerkers, salarisverwerking,