Intermediairdagen

Wanneer zijn de Intermediairdagen?

De Intermediairdagen zijn dit jaar vanwege corona opnieuw alleen online te volgen. Ze vinden plaats van 6 tot en met 10 december 2021, tussen 13.00 en 16.35 uur, op een plaats en tijd die u schikt.

Met de online Intermediairdagen biedt de Belastingdienst nóg meer fiscaal dienstverleners de mogelijkheid om de Intermediairdagen mee te maken.

Is mijn deelname gratis?

Ja, deelname is kosteloos.


Vanaf wanneer kan ik me inschrijven?

De inschrijving voor de Intermediairdagen is nu geopend. U kunt zich via deze link inschrijven en direct uw eigen programma samenstellen. Na-inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail. De link in de bevestiging geeft u toegang tot uw persoonlijke pagina.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen. Wat nu?

Controleer dan of deze in uw spam beland is. Als dat niet zo is, kunt u opnieuw een bevestigingsmail opvragen via de BelastingTelefoon (0800-0543).

Kan ik meerdere intermediairdagen online bezoeken?

Dit jaar is dat mogelijk. Op elke dag is het programma hetzelfde. Op de online intermediairdag kunt u de gekozen sessies bekijken én kunt u vragen stellen. Voor alle online Intermediairdagen moet u zich van tevoren aanmelden.

Hoe kan ik me afmelden voor een intermediairdag?

U kunt zich afmelden via uw persoonlijke pagina.

Wat staat op mijn persoonlijke pagina?

Op uw persoonlijke pagina staat alles wat u tijdens een online intermediairdag nodig hebt. Bijvoorbeeld uw zelf samengestelde programma. Daarnaast kunt u daar alles zien en aanpassen wat u ingevuld hebt bij inschrijving. U komt op deze pagina via de link in uw bevestigingsmail die u na-inschrijving ontvangt.

Waar kan ik mijn gekozen programma terugvinden?

Op uw persoonlijke pagina vindt u op de tijdbalk de gekozen sessies terug. Op de vermelde tijdstippen kunt u de sessie van uw keuze bekijken. Let op: deze worden live gestreamd en zijn dus alleen op dat tijdstip te zien.

Kan ik tijdens de sessies inhoudelijke vragen stellen?

Mogelijk hebt u vragen over de presentaties, wilt u inhoudelijk in gesprek over een thema of belastingmiddel, of hebt u vragen over het belastingplan 2022. Tijdens de sessies kunt u naar de online informatiemarkt. Daar vindt u per thema een formulier waarmee u een vraag kunt stellen. U krijgt per mail een reactie van de deskundige. Na afloop van de Intermediairdagen publiceert de redactie vragen en antwoorden op het forum.

Wanneer krijg ik mijn deelnamecertificaat?

Deze staat na 13 december 2021 klaar op uw persoonlijke pagina onder de knop ‘PE punten’.

Hoe ontvang ik mijn PE-punten?

Bij een aantal vakorganisaties kunt u PE-punten krijgen voor uw deelname aan de Intermediairdagen. Vraag bij uw eigen vakorganisatie na of zij PE-punten toekennen, hoeveel dat er zijn en wat u daarvoor moet doen. De Belastingdienst maakt sowieso voor elke deelnemer een certificaat van deelname aan. Ook als u op meerdere dagen meerdere sessies volgt, ontvangt u voor alle dagen 1 deelnamecertificaat. Als u de Intermediairdagen niet kunt volgen tussen 6 en 10 december 2021 en u gebruikmaakt van de terugkijkoptie, ontvangt u geen deelnamecertificaat. Wij kunnen dan namelijk niet registreren welke sessies u hebt gevolgd.

Kan ik de Intermediairdagen op een later moment terugkijken?

Geen probleem. U kijkt dan gewoon vanaf 20 december 2021 bij de Belastingdienst salarisverwerkers/loonadministrateurs forum.

belastingen, belastingdienst, Overheid, belastingmaatregels, belastingdiensten,RVO, UWV, 2021, Kabinet,