Expertsessie ‘Wet toekomst pensioenen:

impact op pensioen en lijfrente’

De Belastingdienst houdt op woensdag 6 maart 2024 een expertsessie over de nieuwe regels voor pensioenen en lijfrente. Deze sessie vindt plaats in de vorm van een webinar.

Op 1 juli 2023 is de Wet toekomst pensioenen (WTP) in werking getreden. Hierdoor bestaan meer mogelijkheden voor opbouw van lijfrenten. Deze mogelijkheden en de nieuwe regels komen aan bod tijdens de expertsessie.

De regels voor pensioenopbouw via de werkgever zijn ook veranderd. De opbouw van pensioen in de toekomst is gebaseerd op inleg. Bestaande pensioenregelingen hoeven niet direct aan de nieuwe fiscale regels te voldoen. Hiervoor geldt een overgangsperiode. Sommige wijzigingen, zoals mogelijkheden om langer pensioen op te bouwen, werken wel direct door. Meer informatie hierover krijgt u tijdens het webinar.

Meer informatie over de WTP leest u op belastingdienst.nl

Aanmelden

Het webinar vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur. U meldt zich aan via Expertsessie WTP: impact op pensioen en lijfrente.

Gerelateerd bericht

Fiscale vragen over Wet toekomst pensioenen beantwoord

100% Salaris, 100- Salarisverwerking, 100 loon, 100 salaris, 100 loonadministratie, Salarisverwerkers, salarisverwerking,