Werktijdverkorting om coronacrisis (update)

door100% Salarisverwerking B.V.

Werktijdverkorting om coronacrisis (update)

Meer dan 5.000 bedrijven die werktijdverkorting aan vragen.

                 

Al meer dan 5000 bedrijven hebben werktijdverkorting voor het personeel aangevraagd vanwege het coronavirus. Het aantal aanvragen stijgt “heel snel“, aldus minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

werktijdverkorting (wtv), Hoe kan ik werktijdverkorting en een WW-uitkering voor mijn personeel aanvragen ,aanvraag werktijdverkorting, WTK

Twee dagen geleden stond de teller nog op 1700

In een normaal jaar zijn er ongeveer honderd tot tweehonderd aanvragen voor werktijdverkorting. Op het ministerie wordt er met man en macht aan gewerkt. “We zijn aan het opschalen”, aldus de bewindsman. Maar door de grote aantallen zal de behandeling van aanvragen mogelijk iets langer duren.

Bedrijven die door een calamiteit zoals het coronavirus in de problemen komen, kunnen een beroep doen op de regeling. Als ze zeker twee weken lang minstens 20 procent minder werk hebben, mogen ze werknemers minder inzetten en dan ook minder betalen. Het salaris wordt dan aangevuld met een uitkering.

 

Opdrachten uitgesteld

Bedrijven die in de knel komen door de uitbraak van het virus, bijvoorbeeld doordat ze opdrachten hebben verloren of niet aan onderdelen kunnen komen, kunnen een beroep doen op de regeling. Als ze zeker twee weken lang minstens 20 procent minder werk hebben, mogen ze werknemers minder inzetten en dan ook minder betalen. Het salaris wordt dan aangevuld met een uitkering. Dat mag maximaal 24 weken lang.

Werktijdverkorting is bedoeld voor uitzonderlijke moeilijkheden die niet onder het gewone ondernemersrisico vallen.

 

Wat is werktijdverkorting?

Wanneer je bedrijf een onverwachte tegenvaller te verwerken heeft, zoals brand of een overstroming, dan kan het zijn dat je (tijdelijk) minder medewerkers nodig hebt. Maak gebruik van werktijdverkorting. Wat is werktijdverkorting? Werktijdverkorting houdt in dat je werknemers minder gaan werken.
 
 
Bron:ANP
 

Meer informatie

Aanvraag werktijdverkorting (wtv)
 
 
hrm diensten en verwerking, personeelszaken, medewerker, arbeiders, werkgever-werknemer,

Over de auteur

100% Salarisverwerking B.V. administrator