Werkgever mag offer van personeel vragen, niet opleggen!

door100% Salarisverwerking B.V.

Werkgever mag offer van personeel vragen, niet opleggen!

Ga in gesprek met werknemers.
                     
Bedrijven mogen werknemers niet zomaar minder loon betalen, of verplichten vakantiedagen eerder op te nemen. Maar als zij door de coronacrisis in geldnood zitten, kunnen zij wel daarover met hun personeel in gesprek, zegt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

 
Sociale Zaken en Werkgelegenheid, SZW, Overheid, financiën Overheid,

“Als je er als bedrijf slecht voor staat, en het risico hebt om te vallen, begrijp ik wel dat die gesprekken plaatsvinden”, aldus Koolmees. “Maar je kan niet eenzijdig de arbeidsvoorwaarden aanpassen, dat zal altijd in overleg moeten met de vakbonden of de ondernemingsraad.”

 

Voorwaarde loonkostenregeling

Bedrijven die een beroep doen op de loonkostenregeling van de overheid, worden geacht de salarissen volledig door te betalen. “Dat is een voorwaarde”, zegt Koolmees. Over andere arbeidsvoorwaarden kunnen volgens hem wel afspraken worden gemaakt, als dat nodig is om een bedrijf overeind te houden.

 
 
Bron:ANP
 
 

Gerelateerd

Al bijna 2 miljard euro aan loon aangevuld door Overheid
Alles over de aanvraag NOW-regeling
Overzicht voorwaarden NOW in handig document
Verruiming concernbepaling NOW, onder voorwaarden
Rekenhulp voor omzetverlies NOW-regeling
 
 
Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), coronavirus overzicht, COVID-19 nieuws, corona actueel, coronacrisis nieuws, coronavirus nieuws, corona maatregelen nieuws, corona-epidemie nieuws, NOW regeling, NOW maatregel, UWV en NOW

Over de auteur

100% Salarisverwerking B.V. administrator