Verleng tijdig de geldigheidsduur van een PKIoverheid-certificaat

door100% Salarisverwerking B.V.

Verleng tijdig de geldigheidsduur van een PKIoverheid-certificaat

Als u zelf aangifte loonheffingen doet, hebt u een PKIoverheid-certificaat nodig.
            
Zo’n certificaat heeft een beperkte geldigheidsduur. Rond deze tijd verlopen veel certificaten en u krijgt daarvoor niet in alle gevallen (tijdig) een reminder. Zorg dat u tijdig een nieuw certificaat hebt aangevraagd.

Op tijd het nieuwe certificaat aanvragen is belangrijk, want u kunt geen aangifte loonheffingen doen met een verlopen certificaat. Er is dan sprake van een aangifteverzuim met eventueel een verzuimboete. Een verlopen certificaat is voor de Belastingdienst geen reden om de verzuimboete te verminderen.
 
verzuim, ziekteverzuim, verzuimoplossingen, verzuim aanpak, plan van aanpak, de Wet verbetering poortwachter, zieke werknemer, verzuimkosten, ziekteverzuimkosten, preventie verzuim, ziekteverzuimpreventie,
 

Meer informatie

Verlopen certificaat geen reden tot herziening verzuimboete

Als de geldigheidsduur van het certificaat van uw softwarepakket is verlopen kunt u geen aangifte loonheffingen doen. Het verlopen van het certificaat is voor de Belastingdienst geen reden om een aangifteverzuimboete te herzien.

Voor het doen van aangifte loonheffingen met commerciële softwarepakketten hebt u een PKIoverheid services servercertificaat nodig. Dit certificaat is 2 jaar geldig. Als de geldigheidsduur is verlopen, weigert Logius (Digipoort) de aangifte en verstuurt een foutmelding. U hebt dan geen aangifte gedaan. Het kan zijn dat u dan een naheffingsaanslag met verzuimboete ontvangt.

Omdat u zelf verantwoordelijk bent voor het tijdig aanvragen van een nieuw certificaat, blijft in deze gevallen de aangifteverzuimboete in stand.
Meer informatie over het aanvragen van een certificaat vindt u op belastingdienst.nl.

 

Let op!

Als u aangifte doet met het aangifteprogramma van de Belastingdienst (Easytax) hebt u geen PKIoverheid-certificaat nodig. Dit programma kunt u downloaden via het persoonlijk domein voor ondernemers in het beveiligd gedeelte van de internetsite van de Belastingdienst.
 
 
Rijksoverheid, overheid, Belastingdienst , Loonheffingen , loonbelasting, loon inkomsten, loonkosten, loonheffing, wet en regelgeving,

Over de auteur

100% Salarisverwerking B.V. administrator