TVL en NOW samen aanvragen?

door100% Salarisverwerking B.V.

TVL en NOW samen aanvragen?

Vanwege coronamaatregelen zijn er voor ondernemers diverse financiële tegemoetkomingen.
             
De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) en Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) zijn daar 2 belangrijke van. Maar deze subsidies kunnen bedrijven niet altijd tegelijk aanvragen.

 
TVL, tvl-regeling, rijksoverheid- RVO -overheid-kabinet-2021
 
Heeft een onderneming TVL en NOW aangevraagd? Dan kan de verruiming van de TVL ertoe leiden dat deze geen recht meer heeft op de NOW. De TVL telt namelijk mee als omzet voor de NOW.

 

Hoge vaste lasten

Het gaat vooral om bedrijven in een sector met:

  • een hoog vaste lasten percentage (34% of meer);
  • én een omzetverlies dat relatief dicht bij de omzetverliesdrempel van 30% in de TVL ligt.

Ondernemingen lopen dan het risico dat ze de loonkostensubsidie van de NOW gedeeltelijk of geheel moeten terugbetalen. Wij raden hen aan contact op te nemen met hun boekhouder of accountant. Die weet welke mogelijkheden er zijn en hier het best passen.
 
 

Meer informatie

Op rijksoverheid.nl/financiële-regelingen vindt u een overzicht van alle steun voor ondernemers. Specifieke vraag over de TVL? Bekijk RVO veelgestelde vragen. Of neem contact met RVO op, via e-mail, chat of telefoon.
 
 
 
 
MKB, ZZP, ondernemers, werkgevers, bedrijven, werkgeverschap, maatschappijen, organisaties, rijksoverheid, Overheid, belastingen, Belastingdienst, personeelszaken, personeelsdiensten,

Over de auteur

100% Salarisverwerking B.V. administrator