Ten onrechte geen loonheffing afgedragen over het privégebruik van de auto

door100% Salarisverwerking B.V.

Ten onrechte geen loonheffing afgedragen over het privégebruik van de auto

Rittenregistratiesysteem niet afdoende!

                   

Ondanks gebruik van een erkend rittenregistratiesysteem was de rittenregistratie volgens de inspecteur niet sluitend.
Er is ten onrechte geen loonheffing afgedragen over het privégebruik van de auto. Het Hof is het eens met de inspecteur.

 
Een directeur-grootaandeelhouder (dga) maakt vanaf maart 2009 voor de rittenregistratie gebruik van het systeem van Trevler. Omdat het registratiesysteem niet goed functioneert, stuurt Trevler op 1 september 2009 een nieuw systeem naar de dga. Bij montage wordt de dan getoonde kilometerstand als beginstand ingegeven. In de rittenverslagen zijn geen ritten voor privédoeleinden vermeld. De bv heeft geen loonheffingen ingehouden en afgedragen over het privégebruik van de auto door de dga.
 
De dga stelt dat de rittenregistratie vanaf 1 september 2009 sluitend was, omdat hij gebruikmaakt van het Trevlersysteem. Bovendien, zegt de dga, is het niet mogelijk het systeem te beïnvloeden. Dat de inspecteur de rittenregistratie van het systeem Trevler deugdelijk vindt, betekent niet dat het bewijs geleverd is. De registratie vertoonde namelijk in 2009 gebreken en de totaaltelling over 2010 komt niet overeen met het verschil tussen de begin- en eindstand.
 
De dga heeft niet bewezen dat hij maximaal 500 kilometer privé heeft gereden op kalenderjaarbasis. Het Hof sluit zich aan bij het oordeel van de rechtbank. De inspecteur heeft de aanslag terecht opgelegd.
 
 

Hof Amsterdam: ECLI:NL:GHSHE:2020:233
 
 

Wetsartikel

Art. 13bis Wet LB 1964

 
 

Meer informatie

Bijtelling fiets berekenen!
Wijzigingen bijtelling auto vanaf 2020
 
bijtelling 2020, fiscale bijtelling 2020,CO2-uitstoot auto, bijtelling auto, belasting bijtelling auto,belasting op auto, bijtelling auto en belastingdienst, 2020-2025

Over de auteur

100% Salarisverwerking B.V. administrator