Tag archief Europese privacywetgeving

door100% Salarisverwerking B.V.

Transparantie over salaris?

Je opent de doos van Pandora

                     
Stel je voor: een lijst in de keuken van het kantoor met daarop alle salarissen van je collega’s. “De mensen die het meest verdienen, zullen dat volkomen terecht vinden, de rest wordt opstandig”, zegt organisatiepsycholoog Kilian Wawoe.

Als het aan Lilianne Ploumen (PvdA) ligt, komt er binnenkort meer transparantie over wat we verdienen, want we hebben in Nederland een loonkloof van 8 procent tussen mannen en vrouwen, in het nadeel van vrouwen. Dus ligt er sinds een paar weken een wetsvoorstel: de wet gelijke beloning voor mannen en vrouwen.

De initiatiefnemers Ploumen, Nevin Özütok (GroenLinks), Jasper van Dijk (SP) en Corrie van Brenk (50PLUS), willen die ongelijke beloning onmogelijk maken. Organisaties met meer dan vijftig werknemers worden verplicht aan te tonen dat er sprake is van gelijk loon voor gelijk werk.

Als er sprake is van ongelijke beloning, dan krijgt de werkgever de kans de situatie te verbeteren. Er volgen boetes als dat niet gebeurt, en de Inspectie SZW wordt de toezichthoudende instantie.
 
hr beleid, hr management, personeelszaken, hrm personeel, loonadministratie, loonverwerking, salarisverwerking, salarisverwerkers, salarisverwerker, online salarisverwerker, salarisverwerking online, cloud oplossingen loon, salaris in de cloud, salaris, loon, 100% salarisverwerking,
 

Totale openheid werkt fantastisch

Door als bedrijf openheid van salaris te geven, weet iedereen in het bedrijf precies wie wat verdient. Fantastisch, roept de Amerikaanse organisatie-expert David Burkus in een populaire TEDTalk.

“We hebben een privacywet, dus salaristransparantie mag helemaal niet”

“We vertellen het liefst aan niemand wat we verdienen, want we denken dat het ruzie veroorzaakt, ontslag, boosheid.” Burkus deed zijn research en merkte dat bedrijven die experimenteerden met openheid over salarissen juist gelukkigere werknemers én werkgevers kregen.

En voor Nederlanders? Hier hebben we privacywetgeving die het niet toestaat salarisgegevens van het individu vrij te geven, zegt Esther van der Meulen, arbeidsrecht- en privacyrechtsadvocaat bij advocatenkantoor Lexence. Zij verwacht dat het wetsvoorstel maar beperkte toegevoegde waarde zal hebben.
 

Overheidsingrijpen is niet nodig

“Er wordt voorbijgegaan aan objectieve rechtvaardiging. Het is nog altijd vaak de vrouw die rondom het stichten van een gezin een stap terugdoet in werk. Die achterstand kan terecht gevolgen hebben voor het inkomen, zoals het beschikken over minder ervaring.”

Ook moet er ruimte zijn voor individuele onderhandelingsvrijheid en het kan dat vrouwen hier over het algemeen minder goed in zijn, zegt de advocaat. Dat is geen reden om de overheid te laten ingrijpen, zegt zij. “Als je als man beter kunt onderhandelen dan je vrouwelijke collega betekent dat niet dat je een hoger salaris onterecht verdient.”
 

Inzage in jouw functiegroep, niet het loonstrookje

Het wetsvoorstel verplicht werknemers aan te tonen dat gelijk loon voor gelijk werk wordt betaald. De positie van werknemers wordt versterkt door hen op verzoek het recht van inzage te geven in het salaris van collega’s in dezelfde of vergelijkbare functies, zo staat in het wetsvoorstel.

Dat betekent niet dat je naar de baas kunt stappen en het loonstrookje van Karin de secretaresse kunt opvragen. Van der Meulen benadrukt dat de wet geen gevolgen zal hebben voor de privacy van individuele werknemers.

“De wet heeft betrekking op organisatieniveau en niet op individuen. Werknemers hoeven dus niet bang te zijn dat hun salaris ineens op een A4’tje in de kantine hangt.”

Van der Meulen: “Zelfs als een werknemer toestemming geeft om het salaris openbaar te maken, is dat niet toegestaan. Tussen werknemers en werkgevers bestaat een gezagsrelatie, en toestemming wordt geacht niet vrij te zijn gegeven.”

“Vooral oudere mannen overschatten hun competentie”

Kilian Wawoe, organisatiepsycholoog

 

Salaristransparantie?

Zo’n goed idee is dat niet, want we vinden bijna allemaal van onszelf dat we het hardst werken en het meeste zouden moeten verdienen. Dat zegt organisatiepsycholoog Kilian Wawoe. “We hebben als mens de neiging onszelf constant met anderen te vergelijken, en dan ook nog eens met de groep waarin wij zelf zitten.”
 

Degene die het meest verdient, vindt dat terecht

 
Bovendien bestaat het Dunning-Krugereffect, legt de psycholoog uit: Mensen overschatten hun eigen kunnen, en daardoor wanen ze zich bovengemiddeld competent. Een kleinere groep, zo’n 20 procent, heeft de neiging zijn eigen kunnen juist te onderschatten.

“De overschatting zien we vaak bij mannen die wat ouder zijn, het onderschatten meer bij jonge mensen en met name vrouwen. Zo krijg je een onmogelijke situatie.”

“Transparantie over salaris? Je opent de Doos van Pandora”

Kilian Wawoe

“Ik begeleid weleens managers, zo’n tien mannen, niet meer zo jong. Zij vinden zichzelf allemaal het beste. Als je bij zo’n groep openheid van salaris zou geven, zou iedereen gaan zeuren, behalve de manager die het meeste verdient. Die zal dat volkomen terecht vinden.”

Transparantie over salarissen betekent het openen van de doos van Pandora, zegt Wawoe. “Uit onderzoek blijkt dat mensen ongelijkheid het allerergst vinden als het zichtbaar is.”

“Een collega met een grote mond die goed kan onderhandelen die op dat lijstje zijn naam bovenaan ziet staan, zal niet eens heel blij zijn. Hij vindt het terecht. Jouw ongelukkige, verongelijkte gevoel om niet bovenaan te staan is vele malen groter dan zijn blijdschap.”
 
Bron: NU.nl
 
 
salaris, loon. inkomen, geld, salarisstrook, loonstrook,, loonadministratie,salarisverwerking, salarisstrook,lonen wettelijk, salaris wettelijk

door100% Salarisverwerking B.V.

Fiscus overtreedt privacywet

Door gebruik van BSN in BTW-nummer.

                                 

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft aangegeven dat de Belastingdienst de privacywet overtreedt omdat hij het burgerservicenummer (BSN) gebruikt in het BTW-nummer van ondernemers die een eenmanszaak hebben.

Autoriteit Persoonsgegevens (AP),wet en regelgeving privacy, AVG veiligheid,protocol ap, afpraken persoonsgegevens, werkgevers wet Autoriteit Persoonsgegevens,verzuimbegeleiding
Ondernemers met een eenmanszaak krijgen als ze ondernemer voor de BTW zijn, een BTW-nummer van de Belastingdienst. Dit nummer bestaat onder andere uit hun BSN-nummer. Volgens de Wet op de omzetbelasting hebben deze ondernemers de verplichting om hun BTW-nummer aan (potentiële) klanten bekend te maken, bijvoorbeeld op hun website en op facturen. En daar zit hem nu juist de crux. Door het publiceren hiervan, komt namelijk een bijzonder persoonsgegeven op straat te liggen en kan er misbruik van worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan identiteitsfraude. Veel eigenaren van eenmanszaken hebben de afgelopen periode daarom hun beklag gedaan bij de AP. Daarop startte de privacywaakhond een onderzoek.

Autoriteit Persoonsgegevens, Algemene verordening gegevensbescherming (AVG),Europese regels AVG, privacyregels eu,

Stoppen met gebruik BSN

De AP heeft dit beleid van de Belastingdienst dus aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) getoetst en is tot de conclusie gekomen dat de fiscus de privacywet overtreedt door het gebruik van het BSN in het BTW-nummer. De Belastingdienst moet dan ook zo snel mogelijk hiermee stoppen. De AP geeft de fiscus tot 1 januari 2019 de tijd om te stoppen. Als dit niet op tijd gebeurt, kan de AP een verwerkingsverbod afdwingen of een boete opleggen.

Na zomer komt voorstel alternatief systeem

De woordvoerder van de Belastingdienst heeft aangegeven dat zo snel mogelijk wordt bedacht welk alternatief systeem ervoor in de plaats kan komen en dat de Tweede Kamer hierover na de zomer geïnformeerd zal worden.
Eerder adviseerde Actal al dat eenmanszaken moeten worden uitgezonderd van de plicht om het BTW-nummer te publiceren.

Zie ook:
Privacywet veel gedoe!
De privacy van zieke werknemers is te sterk!
AVG 25 Mei!
Géén boetes door AVG aan organisaties
Loonstrook per e-mail, mag dat van AVG?
salarisverwerking uitbesteden , salarisverwerking online, online salarisverwerker, verwerkers salaris, loonadministratie,

door100% Salarisverwerking B.V.

KopieID app!

Hoe maak je een veilige kopie met “de KopieID app” van identiteitsbewijs?

                  
recht op extra geld bij vervanging, senior collega vervangen meer geld, salarisverwerking, juridische ondersteuning salarisverwerker, loon ondersteuning, juridische advies loon,

Met de KopieID app maakt u met uw smartphone een veilige kopie van uw identiteitsbewijs (ID-bewijs).

Veilige kopie met KopieID app

Met de KopieID app kunt u in de kopie de identiteitsgegevens doorstrepen die organisaties niet nodig hebben of niet mogen verwerken. Ook zet u met de app een watermerk in de kopie met daarin het doel en de datum van de kopie. Komt de kopie dan ooit in handen van fraudeurs terecht, bijvoorbeeld door een hack? Dan is het dankzij de KopieID app moeilijker om ermee te frauderen.

KopieID app downloaden

U kunt de KopieID app downloaden in de Apple App Store, Google Play Store of Windows Phone. De app is een uitgave van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Wilt u weten hoe de KopieID app werkt? Bekijk dan deze video.

Instructiefilm KopieID app

zie ook:

Hoe voorkom ik fraude met een kopie van mijn identiteitsbewijs?

Autoriteit Persoonsgegevens (AP),wet en regelgeving privacy, AVG veiligheid,protocol ap, afpraken persoonsgegevens, werkgevers wet Autoriteit Persoonsgegevens,verzuimbegeleiding

door100% Salarisverwerking B.V.

Overheid en de nieuwe privacywet

Ministeries schenden massaal de nieuwe privacywet AVG

                       
Tien van de twaalf ministeries schenden de nieuwe privacywet AVG. Die wet ging vrijdag 25 mei in, maar ondanks twee jaar voorbereidingstijd zijn veel ministeries er nog niet klaar voor, blijkt uit een rondgang. De Autoriteit Persoonsgevens vindt het ‘een slechte zaak’ en ‘moeilijk uit te leggen aan mkb-bedrijven’, maar met het eventueel uitdelen van boetes wordt nog gewacht.

Alleen het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het ministerie van Defensie hebben de zaakjes op orde.

Autoriteit Persoonsgegevens (AP),wet en regelgeving privacy, AVG veiligheid,protocol ap, afpraken persoonsgegevens, werkgevers wet Autoriteit Persoonsgegevens,verzuimbegeleiding

‘Puntjes op de i’

Zelfs het ministerie van Justitie en Veiligheid, dat verantwoordelijk is voor de invoering van de wetgeving, is zelf nog niet klaar met het doorvoeren van de vereiste maatregelen. “De finish is in zicht. ​We zetten nog een tandje bij om de klus te klaren”, aldus een woordvoerder van het ministerie.
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voldoet ‘bijna helemaal’ aan de AVG, mailt een woordvoerder. Ook bij de ministeries van Algemene Zaken en Buitenlandse Zaken moeten de puntjes nog op de ‘spreekwoordelijke ‘i’ worden gezet’, melden woordvoerders, die hun reactie op elkaar hebben afgestemd.
Het gaat bij de twee ministeries onder meer om de kwaliteitscontroles op de registers van verwerkingsactiviteiten.

Prioriteit

Ook op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ‘kan het zijn’ dat er de komende tijd nog ‘enkele puntjes op de i’ gezet moeten worden, laat het ministerie weten.
Op het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en dat van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit worden de ‘wijzigingen die nog niet hebben plaatsgevonden met prioriteit uitgevoerd’, mailt een woordvoerder.

‘Zeer beperkt aantal kleine aspecten’

En ook op het ministerie van Instrastructuur en Waterstaat moet er nog wel wat gebeuren, zoals het stroomlijnen van de meldprocedure aan toezichthouder AP. Bij het ministerie van Binnenlandse Zaken voldoen de belangrijkste en meest risicovolle systemen aan de wet, de minder risicovolle systemen moeten nog AVG-proof gemaakt worden.

Het ministerie van Financiën laat weten dat ‘een zeer beperkt aantal kleine aspecten’ in de afrondende fase zitten. Dat gaat overigens alleen over het departement zelf, niet over de Belastingdienst die daaronder valt. De fiscus meldde al eerder dat het niet op tijd klaar zou zijn om de wetgeving door te voeren.

Toezichthouder: ‘Slechte zaak’

Dat zo veel minsteries niet voldoen is ‘een slechte zaak’, reageert een woordvoerder van toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens. “Juist de overheid moet als wetgevende partij het goede voorbeeld geven”, zegt zij. Daarom legt de AP de focus van het beleid ook op de overheid de komende anderhalf jaar.

“Het is moeilijk uit te leggen aan mkb-bedrijven en sportclubs, die keihard aan het werk zijn om aan de regels te voldoen, dat de overheid zich daar niet aan houdt”, vult zij aan. “Jullie rondgang legt de vinger op de zere plek.”

Een andere reden dat de AP streng op de overheid gaat letten, is dat deze zo veel gegevens van burgers heeft, gegevens die bovendien vaak verplicht moeten worden afgestaan.

Boetes?

Of de overtredingen van de ministeries meteen tot boetes zullen leiden, kan de woordvoerder niet zeggen. “Alle organisaties moeten aan de wet voldoen, maar we hebben meer handhavingsinstrumenten, zoals bijvoorbeeld de last onder dwangsom”, zegt zij. “Boetes zijn een middel, niet het doel. We willen ons opstellen als een redelijke toezichthouder.

Een boete voor het overtreden van de wet wordt in ieder geval niet gevreesd bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Er is ‘geen indicatie dat er een boete wordt opgelegd’, mailt de woordvoerder van het ministerie. De AP heeft dat in ieder geval niet toegezegd, zegt de woordvoerder.
De autoriteit gaat het druk krijgen met het handhaven van de wet. Eerder liet de AP al weten niet genoeg mankracht te hebben om dat goed te doen.

Bron: RTL Z
Zie ook:
AVG 25 Mei!
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP)
Géén boetes door AVG aan organisaties
Loonstrook per e-mail, mag dat van AVG?
Europese privacywet AVG, AP Autoriteit Persoonsgegevens

door100% Salarisverwerking B.V.

AVG 25 Mei!

Bent u al GDPR/AVG-compliant?

                                   
De nieuwe wet van de privacy bescherming data gaat in, AVG genoemd.

Autoriteit Persoonsgegevens (AP),wet en regelgeving privacy, AVG veiligheid,protocol ap, afpraken persoonsgegevens, werkgevers wet Autoriteit Persoonsgegevens,verzuimbegeleiding
Als nieuwe Europese privacywet is de GDPR (General Data Protection Regulation) erop gericht om burgers te beschermen tegen diefstal van privacygevoelige gegevens en andere datalekken.
De nieuwe wet, in Nederland vooral bekend als de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is per 25 mei 2018 in de hele EU van toepassing.

Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).

Wat verandert er?

De AVG zorgt onder meer voor:

  • versterking en uitbreiding van privacyrechten;
  • meer verantwoordelijkheden voor organisaties;
  • dezelfde, stevige bevoegdheden voor alle Europese privacytoezichthouders, zoals de bevoegdheid om boetes tot 20 miljoen euro op te leggen.

privacywet, avg, Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), Europese privacywetgeving,

Wat kan ik doen?

Als organisatie kunt u nu alvast stappen ondernemen om straks klaar te zijn voor de AVG. Om u hierbij te helpen, heeft de Autoriteit Persoonsgegevens de 10 belangrijkste stappen voor u op een rijtje gezet. Zie 10 belangrijkste stappen AVG

Voor een overzicht van belangrijke wijzigingen voor organisaties, zie: Stappenplan AVG.

Overgangsperiode tussen Wbp en AVG

Op 4 mei 2016 is de AVG gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Unie. De AVG is 20 dagen na deze publicatie in werking getreden. Maar de AVG gaat vanaf 25 mei 2018 van toepassing zijn.

Er zat dus een periode van 2 jaar tussen de inwerkingtreding van de AVG en het moment dat deze daadwerkelijk van toepassing is. Deze tijd was nodig om organisaties en toezichthouders zich goed te laten voorbereiden op de AVG.
Let op: in Nederland geldt nog steeds de Wbp tot 25 Mei.

Aparte richtlijn politie en justitie

Naast de AVG is er een aparte Richtlijn gegevensbescherming politie en justitie.

Zie ook:
Géén boetes door AVG aan organisaties
Loonstrook per e-mail, mag dat van AVG?
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP)
Privacywet veel gedoe!

Autoriteit Persoonsgegevens, Algemene verordening gegevensbescherming (AVG),Europese regels AVG, privacyregels eu,