Salaris belangrijker bij keuze werkgever

door100% Salarisverwerking B.V.

Salaris belangrijker bij keuze werkgever

Er wordt steeds vaker gekozen voor een hoger salaris bij keuze werkgever

                       

Tuurlijk: uitdagend werk, leuke collega’s en doorgroeimogelijkheden zijn belangrijk bij de keuze voor een werkgever. Maar geld speelt een steeds grotere rol onder afstudeerders bij het kiezen van hun eerste werkgever.

Lonen gaan eindelijk omhoog, Het besteedbaar inkomen stijgt dit jaar, loon, salaris, salarisverwerking, loonadministratie

Een goed startsalaris met een glanzend perspectief op een dik salaris is belangrijker geworden, meldt het Zweedse onderzoeksbureau Universum op basis van onderzoek onder bijna 22.000 studenten van Nederlandse opleidingen in de richtingen tech/it, business, rechten en sociale wetenschappen.

Die wens om goed te verdienen is terug te zien in de gestegen belangstelling van studenten voor studies in de management & strategy consulting-richting. Maar het draait zeker niet alleen om geld, want het belangrijkste aspect bij de keuze voor een werkgever blijft toch nog wel zinvol en uitdagend werk.

Als het gaat om welk bedrijf de starters kiezen, spelen bier, hippe auto’s of de zekerheid van Vadertje Staat verder een grote rol, blijkt uit het onderzoek. Studenten zouden het liefst voor Heineken, Tesla of de rijksoverheid gaan werken.

In de categorie tech staat Tesla bovenaan, gevolgd door Google en Philips. Dat was vorig jaar ook al zo. Opvallende nieuwkomers in de lijst: Rijkswaterstaat en ASML staan op respectievelijk plek 8 en 10.

KLM ook populair

Heineken handhaaft zijn nummer 1-positie bij werkgevers in de categorie business, gevolgd door KLM en Google. In die top-10 stijgen de Nederlandse bedrijven Unilever en Coolblue naar plek 7 en 8.

Bij studenten sociale wetenschappen of rechten is de overheid de populairste potentiële werkgever. Maar die heeft flinke concurrentie van opnieuw KLM en Google.
De vliegmaatschappij is sowieso een populaire werkgever; het bedrijf is eindigt in alle studierichtingen in de top 10.

Bron: RTL Z

salarisadministratie, loonadministratie, salarisverwekers, salarisverwerking, salarisverwerker, loon, salaris,

Over de auteur

100% Salarisverwerking B.V. administrator