Loonbelastingtabellen 2020 voor inwoners België, Aruba en Suriname

door100% Salarisverwerking B.V.

Loonbelastingtabellen 2020 voor inwoners België, Aruba en Suriname

De Belastingdienst maakt hiervoor aparte loonbelastingtabellen .
                   
Vanaf 1 januari 2020 kunnen ook inwoners van België, Aruba en Suriname die loon ontvangen uit Nederland, het belastingdeel van de algemene heffingskorting in de loonheffing laten toepassen. De Belastingdienst maakt hiervoor aparte loonbelastingtabellen.

 
Nieuwsbrief Loonheffingen 2020, loonheffingen 2020, belastingdienst 2020, LIV,LKV,jeugd LIV,studietoelage, loon,salaris,pensioen,premies 2020,
 
De hoofdregel is dat alleen inwoners van Nederland recht hebben op het belastingdeel van de algemene heffingskorting. Er geldt een uitzondering voor inwoners van België, Aruba en Suriname waarvan het heffingsrecht op grond van een belastingverdrag aan Nederland is toegewezen.
 
In 2019 konden deze inwoners het belastingdeel van de algemene heffingskorting alleen via de aangifte inkomstenbelasting krijgen. Vanaf 2020 kan dit ook bij de werkgever of de uitkeringsinstantie via inhouding op het loon of de uitkering. Dit geldt alleen als de werknemer de loonheffingskorting bij de werkgever laat toepassen.
 
 
Bron: Rijksoverheid.nl
 
 

Meer informatie

 
salarisverwerking, salarisverwerker, salarisverwerkers, loonadministratie, loonadministrateurs, loonverwerkers, loonverwerker, salarisadministratie, salaris, loon, salarisverwerking online, salarisverwerker online,

Over de auteur

100% Salarisverwerking B.V. administrator