Lijst van bedrijven die 4.000 euro krijgen uit coronacrisis wordt uitgebreid

door100% Salarisverwerking B.V.

Lijst van bedrijven die 4.000 euro krijgen uit coronacrisis wordt uitgebreid

Voortaan wordt ook gekeken naar de nevenactiviteiten in plaats van alleen naar de hoofdactiviteit .
         
Er komen meer bedrijven in aanmerking voor de eenmalige 4.000 euro die het kabinet ter beschikking stelt voor ondernemers die financieel hard zijn getroffen door het coronavirus.

Dat maakt staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) dinsdag bekend. Ondernemers kunnen vanaf woensdag hun nevenactiviteit, zoals ze dat hebben opgegeven in het Handelsregister, doorgeven voor steun.

De voorwaarden blijven hetzelfde: ondernemers moeten een omzetverlies in drie maanden van minimaal 4.000 euro verwachten en hebben voor hetzelfde bedrag vaste lasten.

Officiële cijfers over hoeveel ondernemers het betreft, zijn er nog niet. Haagse bronnen denken dat er nu zo’n tienduizend extra bedrijven ook in aanmerking komen voor de steun.

 

Ook versoepelingen voor mkb-leningen

Keijzer kwam met meer versoepelingen van bestaande coronamaatregelen. De kredietregeling voor het midden- en kleinbedrijf (BMKB) was al aangepast voor het noodpakket.

De overheid staat voor voor een groter deel garant (van 50 naar 75 procent), de rente ging omlaag (van 3,9 naar 2 procent) en het budget waarvoor de overheid garant wil staan werd verdubbeld naar 1,5 miljard euro.

Daar komt nu een verlenging van de looptijd van twee naar vier jaar bij. Ook wordt de toegang tot BMKB-krediet voor ondernemers eenvoudiger.

 

Ook meer geld voor grotere bedrijfsleningen

De eerder aangekondigde verruiming van de Garantie Ondernemingsfinanciering (GO-regeling) is inmiddels goedgekeurd door de Europese Unie. Dat betekent een garantiestelling van het kabinet tot 10 miljard euro.

Deze regeling is voor wat grotere bedrijven die zijn getroffen door het virus. Zij kunnen minimaal 1,5 en maximaal 150 miljoen euro lenen. Bij grote bedrijven staat de overheid voor 80 procent garant, bij mkb-bedrijven is dat 90 procent.

Tot slot verhoogt het kabinet het budget om start-ups en technologiebedrijven te stimuleren met 10 miljoen euro tot 32 miljoen. Deze zogenoemde SEED Capital-regeling moet vooral innovatieve bedrijven van risicokapitaal voorzien.

 
 

Gerelateerd

Overbruggingskrediet gericht op startups en scale-ups vanaf 29 april beschikbaar
Verruiming concernbepaling NOW, onder voorwaarden
Aanvraagtermijn doelgroepverklaring LKV verlengd
Al 1,5 miljard aan bedrijven door UWV betaald aan tegemoetkoming loonkosten

 
 
coronavirus overzicht, COVID-19 nieuws, corona actueel, coronacrisis nieuws, coronavirus nieuws, corona maatregelen nieuws, corona-epidemie nieuws, Nieuws, actueel, Rijksoverheid, overheid, Belastingdienst , Loonheffingen , loonbelasting, loon inkomsten, loonkosten, loonheffing, wet en regelgeving, personeelszaken, hrm,

Over de auteur

100% Salarisverwerking B.V. administrator