Helft werkloze jongeren in EU bereid te verhuizen voor baan

door100% Salarisverwerking B.V.

Helft werkloze jongeren in EU bereid te verhuizen voor baan

De helft van de jongeren tussen de 20 en 34 jaar in de Europese Unie is bereid naar een andere woonplaats te verhuizen voor een baan.

       
Gemiddeld uurloon in EU steeg in tien jaar met 12 procent, loon in europa, salaris in europa, loon in eu, salaris in eu

Een op de vijf wil daarvoor echter niet de grens over, zo blijkt dinsdag uit gegevens van het Europese statistiekbureau Eurostat.

12 procent zou voor een baan best naar een andere EU-lidstaat willen verhuizen, terwijl 17 procent hiervoor zelfs in een land buiten de EU zou willen gaan wonen.

Jonge hoogopgeleide werklozen zijn vaker bereid te verhuizen als dat betekent dat ze bij een nieuwe werkgever aan de slag kunnen dan middelbaar- en laagopgeleide jongeren.

Negen op de tien jongeren die wel een baan hebben, zijn overigens niet verhuisd voor hun werk. Slechts 1 procent is voor een baan in een ander EU-land neergestreken.

Jongeren in Malta, Nederland en Cyprus voelen het minst voor een verhuizing voor een baan. In Portugal en Zweden is de bereidheid om te verhuizen het grootst.

Kijk ook eens bij: Uurloon in EU gestegen met 12 procent
loon, salaris, salarisverwerking,loonadministratie,uitbesteden loonadministratie,salarisverwerkers,loonverwerking uitbesteden,cloud loon,salaris in de cloud,verwerking personeel,personeel premies,goedkoop hrm management, ess,verzuimregistratie,pensioenen,urenlijsten,personeelsbestanden,

Over de auteur

100% Salarisverwerking B.V. administrator