Geluk komt met de tijd.

door100% Salarisverwerking B.V.

Geluk komt met de tijd.

Hoe word je gelukkig?

  

Voor de merendeel van de mensen is het antwoord: geluk komt met de tijd.

             
Onderzoek wijst uit dat mensen naar eigen zeggen het gelukkigst zijn na hun 55e levensjaar, op drie vlakken: hun financiële situatie, hun uiterlijk en het algehele welzijn.

Onderstaande infographic is gebaseerd op onderzoek onder Amerikanen, maar het beeld is waarschijnlijk redelijk in overeenstemming met de situatie in veel westerse landen. De gegevens komen van Centre for Economic Performance, Proceedings of the National Academy of Sciences, en de General Social Survey

Als het gaat om financiën zijn mensen het minst gelukkig tussen de 45 en 54 jaar, en het meest gelukkig na hun 55e. Qua uiterlijk zijn mensen het minst gelukkig tussen hun 55e en 59, en het meest gelukkig na hun 70e.

Algeheel geluk piekt opvallend genoeg op twee momenten: eerst op de leeftijd van 23, later nog een keer op 69-jarige leeftijd. Mensen zeggen het minst gelukkig te zijn rond hun 55e.

Volgens wetenschappers is de relatie tussen leeftijd en geluk geen toeval. “Er is wetenschappelijk bewijs dat mensen gelukkiger worden naarmate ze ouder worden”, staat in een rapport van Bank of Amerika/Merill Lynch.

“Er zijn verschillende theorieën die dit proberen te verklaren. De meeste zijn het erover eens dat het accepteren van ouder worden samengaat met toenemende tevredenheid.”

Anderzijds kunnen zorgen over pensionering, schoolgeld, zorgen om aftakelende ouders bijdragen aan een lager niveau van geluk.

Bron: REUTERS/Nacho Doce
AOW-leeftijd, AOW-leeftijd verhoogd, verhoging aow 69 jaar,aow 2040, 69 jr aow, 69 jaar aow 2040

Over de auteur

100% Salarisverwerking B.V. administrator