Elektrisch rijden is goed voor de economie en werkgelegenheid

door100% Salarisverwerking B.V.

Elektrisch rijden is goed voor de economie en werkgelegenheid

Nederlandse laadpalen, trucks en bussen verkopen goed in binnenland en buitenland.
            
Bedrijven uit ons land verdienen hier jaarlijks zo’n € 5 miljard aan. En het aantal groene Nederlandse banen stijgt flink en verdubbelt naar verwachting in 2025.

fiscale bijtelling auto, lease auto, auto van de zaak,verwerking auto in salaris,salaris administratie auto,lease auto in loon, salaris en auto,
 

Elektrisch vervoer is dus goed voor de economie

Dit staat in het vandaag gepubliceerde onderzoek ’Rapport Verdienpotentieel Elektrisch Vervoer 2020 -Ontwikkelingen in de Nederlandse EV-sector‘. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat): “De komende jaren gaan we vol aan de slag om het vervoer verder schoon te maken. Daar plukken we allemaal de vruchten van. Niet alleen goed voor het klimaat en onze schone lucht, maar ook voor onze portemonnee. En voor mensen op zoek naar werk. De komende jaren komen er duizenden banen bij in de sector elektrisch vervoer.”
 

Economische waarde stijgt snel

Nederland verdient aan elektrisch rijden inmiddels bijna het dubbele van 2018 (toen ruim 3 miljard). De groei zit zowel in Nederland als in het buitenland. Het is voor een belangrijk deel afkomstig van schone voertuigen zoals vrachtwagens, elektrische bussen en waterstoftrucks. Maar ook de verdiensten aan laadinfrastructuur stijgen.
 
 

Meer informatie

Elektrisch rijden

 

Download:

Rapport verdienpotentieel elektrisch vervoer 2020
PDF document | 1,65 MB
 
 
 
Zie ook:
Verklaring geen privégebruik auto, stoppen!
Werknemer met meer dan 1 auto van de zaak?
Auto van de zaak
Fiscale bijtelling auto in 2021
Bijtelling auto en zakelijke kilometers einde contract
 
 
 
Bijtellingspercentages auto, auto van de zaak, kosten auto bijtelling,belastingdienst auto, fiscale bijtelling auto, kosten auto belastingdienst,

Over de auteur

100% Salarisverwerking B.V. administrator