De diesel- benzineprijzen in Europa

door100% Salarisverwerking B.V.

De diesel- benzineprijzen in Europa

Op vakantie met de auto: in deze landen tank je het goedkoopst.

                         
De zomervakantie staat voor de deur. Over een paar weken rijdt half Nederland met de wagen volgeladen richting Frankrijk, Italië of Duitsland. Zuur dat de brandstofprijzen de laatste weken zo fors zijn gestegen. Maar wie slim is, zoekt vooraf uit waar er goedkoper getankt kan worden. En dat is niet alleen in Luxemburg.

vakantiegeld, berekening vakantie geld, vakantie loon, vakantie uren uitbetaald, de betaling van vakantiegelden, berekening van vakantiegeld, loon, salaris,

Wie naar Zuid-Europa rijdt, weet dat tanken in Luxemburg de moeite waard is. Een liter Euro95 kost er 1,27 euro. In Nederland ben je aan de snelweg 1,78 euro kwijt. Een verschil van 25 euro op een volle tank van vijftig liter. Wie de moeite neemt om van de snelweg af te gaan, kan zelfs nog meer besparen.

Oostenrijk ideaal tankland

De website kortingscode.nl zette de brandstofprijzen voor heel Europa op een rijtje en zag dat tanken in Oostenrijk goedkoper is dan in Luxemburg. Een liter benzine kost daar maar 1,25 euro.

Ter vergelijking, in buurlanden Duitsland (1,50 euro), Zwitserland (1,37 euro) en Italië (1,68 euro) is de benzine een stuk duurder. Gauw de tank volgooien in Oostenrijk dus. En dan vrolijk verder richting het Gardameer of Toscane.

Benzineprijzen in Europa

in deze landen tank je het goedkoopst, Dieselprijzen en Benzineprijzen in Europa,

Nog zo’n klein landje waar het de moeite is om even de tank vol te gooien als je in de buurt bent: Andorra. Daar kost benzine 1,18 euro en diesel 1,04 euro per liter.
Maar voor je daar bent, moet je natuurlijk al getankt hebben in Nederland. Ook daar valt te besparen. Uiteraard door niet aan de snelweg te tanken. Maar er zitten ook forse prijsverschillen tussen de verschillende provincies.

Prijsverschillen binnen Nederland

De onderzoekers keken naar de vijftig goedkoopste tankstations per provincie en zetten de gemiddelde benzineprijzen onder elkaar. Tanken in Flevoland en Zeeland is het duurst, daar kost de Euro95 ongeveer vier eurocent meer dan in Gelderland.

Benzinerijders doen er sowieso goed aan om over de grens te tanken. Duitsland (1,50 euro) en België (1,55 euro) zijn fors ‘billiger’ dan Nederland. Dieselrijders moeten daarentegen de tankstations in België overslaan, want die is daar juist duurder.

Dieselprijzen in Europa

in deze landen tank je het goedkoopst, Dieselprijzen en Benzineprijzen in Europa,

Roadtrippen door Oost-Europa of Balkan

Wie echt voor een appel en een ei rond wil rijden, moet in Oost-Europa of op de Balkan zijn. De allergoedkoopste brandstof vind je in Oekraïne. Zowel benzine als diesel zijn omgerekend goedkoper dan een euro per liter.

Ook Bosnië en Macedonië zijn ideale tankstops voor de roadtrippers onder ons, met prijzen rond de euro per liter. Daar de tank volgooien voor je verder rijdt naar Griekenland is aan te raden.

Nóg meer geld besparen onderweg

Als je dan toch bezig bent met geld besparen, hebben we nog wel wat tips voor je. Zo is er voor ieder populair land wel een app waar de goedkoopste tankstations te vinden zijn. En wie de app Péago gebruikt, betaalt een stuk minder voor de Franse tolwegen.

Bron: RTL Z

lease auto,auto van de zaak,verwerking auto in salaris,salaris administratie auto,lease auto in loon,salaris en auto,

Over de auteur

100% Salarisverwerking B.V. administrator