Uit de praktijk blijkt dat het niet altijd duidelijk is tot wanneer u nog aangifte loonheffingen moet doen, nadat u hebt doorgegeven dat het loonheffingennummer afgevoerd mag worden.
Als de Belastingdienst het verzoek om afvoer van het loonheffingennummer heeft ontvangen, krijgt de werkgever de brief ‘Mededeling loonheffingen intrekking aangiftebrief ’. In deze brief staat per wanneer u geen aangifte loonheffingen meer hoeft te doen.
Dient u na deze datum nog een aangifte in, dan kan de Belastingdienst de aangifte niet verwerken. De werkgever ontvangt in dat geval de brief ‘Mededeling loonheffingen onverwerkbare aangifte’.
Informeer bij de werkgever naar de brief ‘Mededeling loonheffingen intrekking aangiftebrief ’. Als hij deze brief niet ontvangen heeft, kan hij een duplicaat aanvragen via de Belastingtelefoon.
Doet de werkgever na afvoer loonheffingennummer nog een uitbetaling over een periode dat er geen aangifteplicht was, moet u de werkgever opnieuw aanmelden. U kunt hiervoor een brief sturen naar het belastingkantoor. Nadat u de ‘Aangiftebrief Loonheffingen’ heeft ontvangen kunt u de aangifte voor de nabetaling indienen.
Meer informatie over einde inhoudingsplicht vindt u in hoofdstuk 15 Handboek Loonheffingen.
Wijzigingen voor de loonheffingen 2020
Ontslagvergoeding in de aangifte loonheffingen hoe?
Wijzigingen voor de loonheffingen 2020
Nieuwe pdf Handboek Loonheffingen 2019
Over de auteur