U bent als werkgever in zo’n geval ook niet verplicht een transitievergoeding te betalen. Het is wel mogelijk om andere afspraken, zoals een andere vergoeding, nabetaling van bonussen en uitbetaling van het IKB te maken.
Let op: u dient zorg te dragen voor een goede administratie. Laat de medewerker een beëindigingsovereenkomst tekenen waarin staat dat de overeenkomst met wederzijds goedvinden wordt beëindigd en welke afspraken er zijn gemaakt. U kunt ook de ontslagbrief bewaren. Als in die brief geen datum staat, dient u die nog te bevestigen aan de medewerker.
Als er geen sprake is van wederzijds goedvinden, kunt u soms de arbeidsovereenkomst ook met instemming van de medewerker beëindigen. Dat wordt meestal gedaan aan de hand van een vaststellingsovereenkomst (VSO). U bent in dit geval wel verplicht om een transitievergoeding te betalen conform de rekenmethode voor transitievergoedingen. Daarnaast kunt u afspraken maken over andere zaken, zoals een tijdelijke vrijstelling van arbeid, het tijdelijk doorbetalen van loon, bonussen en een extra vergoeding.
Let op: u dient zorg te dragen voor een goede administratie. Laat de medewerker een overeenkomst tekenen waarin alle afspraken zijn opgenomen.
Over de auteur