Aanvraag doelgroepverklaring LKV binnen 3 maanden

door100% Salarisverwerking B.V.

Aanvraag doelgroepverklaring LKV binnen 3 maanden

De aanvraagtermijn voor een doelgroepverklaring voor het loonkostenvoordeel (LKV) is weer 3 maanden in plaats van 6 maanden.
     
Dit geldt voor dienstverbanden vanaf 1 oktober 2020. Het is belangrijk dat de werknemer de verklaring op tijd aanvraagt.

Voor dienstverbanden die gestart zijn tussen 1 januari en 1 oktober 2020 geldt nog een aanvraagtermijn van 6 maanden. De aanvraagtermijn van 3 maanden was tijdelijk verlengd, omdat het door de coronacrisis soms niet lukte om de doelgroepverklaring op tijd aan te vragen.

 

Geen verlenging aanvraagtermijn

UWV heeft de aanvraagtermijn niet verder verlengd, omdat u dan mogelijk het LKV misloopt. Om het recht en de hoogte van het LKV te bepalen gaat UWV uit van de gegevens die op 1 mei bekend zijn bij UWV.

Als de aanvraagtermijn voor dienstverbanden na 1 oktober 2020 nog 6 maanden zou zijn, dan ontvangt u de doelgroepverklaringen mogelijk te laat, namelijk na 1 mei 2021. U ontvangt dan geen LKV.

Meer informatie leest u op uwv.nl.

 
 

Gerelateerde berichten

Aanvragen doelgroepverklaring bij indiensttreding vóór 1 oktober
Aanvragen doelgroepverklaring bij juiste instantie
 
 
UWV, Noodpakket, Loket, Overheid, NOW regeling, Steunpakket, Loonsteun, Loon subsidie, salaris ondersteuning, inkomensondersteuning, ww uitkering, wajong,

Over de auteur

100% Salarisverwerking B.V. administrator