Aanpak schuldsanering jongeren wekt belangstelling

door100% Salarisverwerking B.V.

Aanpak schuldsanering jongeren wekt belangstelling

Het ‘ Jongerenperspectieffonds ‘, een project van de gemeente Den Haag om jongeren met hoge schulden te helpen krijgt geld. 
   
Administratie online moeilijk,Administratie voor veel mensen lastig,online administratie geen oplossing,
ING en Aegon steken er geld in en ook andere steden tonen interesse. 

Dat meldt RTLZ. Het nog te starten project kent een andere aanpak dan programma’s voor schuldsanering die al bestaan. Jongeren krijgen over een korte periode intensieve begeleiding. De gemeente neemt de schulden over en saneert ze en in ruil daarvoor maakt de jongere een plan om zijn financiën weer op orde te brengen.

Aan het achterliggende fonds dragen behalve de gemeente ook partijen als telecommaatschappijen en energieleveranciers bij. Achterliggende gedachte is dat zij veel kosten maken als jongeren hun rekeningen niet betalen, bijvoorbeeld voor de deurwaarder en de juridische procedure.

Er is berekend wat het deze partijen oplevert als jongeren uit de schulden worden geholpen en dat bedrag steken ze in het fonds. Aegon en ING trekken er 50.000 euro voor uit en daarna, als het blijkt te werken, nog eens 1,5 miljoen euro.

In Den Haag wonen achttienduizend jongeren met een problematische schuld. Gemiddeld staan ze voor 11.000 euro bij allerlei partijen in het krijt.

schuldsanering jongeren,problematische schuld,jongeren met hoge schulden,programma's voor schuldsanering

Over de auteur

100% Salarisverwerking B.V. administrator